logo

O dezvoltare sanatoasa a copilului incepe cu alaptarea, fiind calea cea mai naturala dea a contribui ca mamica in acest sens. Prin aceasta, celui nou nascut i se asigura toti nutrientii de care are deocamdata nevoie. Sistemul sau imunitar devine mai puternic.

Cu cresterea, compozitia laptelului matern se adapteaza necesitatilor sugarului. Mai mult decat o modalitate de hrana, alaptatul constituie o cale prin care mama si copilul devin mai apropiati. Astfel de momente deosebite trebuie pretuite asa cum se cuvine.

Orice mama isi impartaseste mai mult ca niciodata dragostea fata de copil in primii ani din viata, definiti fiind de comunicare intensa. Cine nu viseaza la acele clipe de liniste, petrecute in fotoliu confortabil, cu posibilitatea de reglare, cu mecanism de balansare, completat cu perne deosebit de confortabile? Bineinteles, actiunea in sine este cea care infloreste sentimente de bucurie in inima proaspetilor parinti.

alaptare

Alaptarea si beneficiile pentru copil

Potrivit studiilor, sugarii care sunt alaptati la san sunt mai sanatosi, cu mai putine sanse de a dezvolta boli, respectiv cu efecte mai moderate acolo unde acestea apar din varii motive.

De asemenea, nici problemele de tipul otitei nu sunt la fel de frecvente in cazul bebelusilor care au fost alaptati la san. Si in cazul bebelusilor care s-au nascut prematur alaptarea naturala are o serie de efecte pozitive, spre deosebire de cei alimentati cu biberonul.

Siguranta emotionala este transmisa bebelusului prin alaptare pentru ca exista contactul la piele, un contact intim cu mamica. Se pare ca acest gest reduce din stresul micutilor.

Prin alaptare, sugarul deja incepe sa contribuie pe cont propriu la dezvoltarea oaselor faciale, a muschilor. Beneficiile cu care vine la pachet alaptarea in ceea ce priveste sanatatea sunt numeroase.

Mamicile ar trebui sa priveasca aceasta sarcina ca pe o activitate placuta, cu beneficii pentru ambii. Cu ajutorul unei perne pentru alaptare confortabile, spre exemplu, clipele petrecute astfel vor ramane o amintire frumoasa. De altfel, intreruperea alaptarii inainte de vreme ar putea fi cu consecinte. Spre exemplu, micutii care sunt alaptati la san pentru mai putin de 6 luni au sanse mai mari sa dezvolte alergii. Calitatile laptelui matern nu ar trebui subestimate. Sustin sanatatea noilor nascuti si o consolideaza pe masura ce cresc.

Bineinteles ca si proaspata mamica are parte de o serie de beneficii. Stiati ca producerea constanta a laptelui ajuta la arderea caloriilor? Iata deci ca este un factor ce contribuie la slabire, un aspect de interes pentru cele care au dat nastere unui copil si doresc sa revina la formele initiale.

perna-alaptare

Pregatirea pentru alaptare

Este necesara o astfel de masura inainte de alaptare? Ne referim mai degraba la confortul asigurat atat mamicilor, cat si bebelusilor in timpul alaptarii. Mai ales in primul an cand copilul va fi alaptat constant, adoptarea unei pozitii corespunzatoare este un factor important.

Am pregatit pentru clientele noastre o varietate de perne pentru alaptare, pe care le consideram o necesitate mai ales in primele luni dupa nastere. Atat mamicile, cat si copiii se vor simti confortabil. Va intampinam si cu alte produse si accesorii special concepute pentru a face procesul de alaptare mai usor.

Despre pozitia ideala din timpul alaptarii, deja alegerea acesteia este un aspect subiectiv. Fiecare hotaraste cum va sta in timpul alaptarii. Este in orice caz un aspect care va dicta succesul misiunii de alaptare, deci atentie.

Distribuiti