POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Toate informatiile pe care le oferiti in momentul cand va inregistrati, sunt folosite pentru a va permite sa aveti acces la anumite parti ale magazinului nostru virtual. Informatiile personale reprezinta ceea ce va identifica pe dumneavoastra (nume, adresa de e-mail, adresa de livrare, adresa de facturare, numere de telefon).

Ne sunt necesare informatiile clientilor pentru a onora comenzile si pentru a informa clientii cu privire la starea comenzilor sau a livrarilor. Noi garantam ca nu transmitem datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti, astfel le folosim numai pentru a stabili o colaborare mai eficienta cu clientii nostri. In momentul in care dorim sa va informam asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia ne este de foarte mare ajutor baza de date a clientilor. Astfel va putem aduce la cunostinta prin newsletter ofertele curente, putem trimite mesaje si de ce nu.........cupoane cadou!

Daca Dumneavoastra doriti, puteti opta pentru stergerea informatiilor personale din baza de date. Deasemenea va puteti dezabona in cazul in care nu mai sunteti de acord sa primiti newsletter. Pentru toate acestea, va oferim spre utilizare un server cu grad inalt de securitate. In acest caz ne straduim sa dam dovada de responsabilitate, a preveni este adesea mai usor decat a suporta consecintele nedorite!

"In scopul functionarii programului "Magazin de incredere" dupa cumparaturile efectuate pe acest site, adresa de e-mail si numele produsului cumparat vor fi transmise catre compari.ro (Compari.ro fiind in proprietatea Allegro Group HU Kft. Ungaria, 1074 Budapesta, strada Rakoczi nr. 70-72., Cod fiscal: 13282156-2-42, CUI: 01-09-727285). Scopul transmiterii datelor este cererea feedback-ului clientilor si afisarea opiniilor lor pe site. Datele transmise astfel sunt tratate de catre Allegro Group HU Kft conform politicii de gestiune si protejare a datelor www.compari.ro."

Nota de informare privind prelucrarea datelor personale - Alinut.ro

Documentul de mai jos este o informare despre modul in care folosim datele tale si contine explicatii cu referire la ce date folosim, in ce scopuri si pentru cata vreme, cine are acces la ele si care sunt drepturile tale in privinta datelor prelucrate.

________________________________

Cine este compania care administreaza Alinut.ro?

SC Liz Business SRL este o companie din Romania, avand sediul in Neamt, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J27/236/2015, cod fiscal RO34363582, telefon 0743782326, email office@alinut.ro sau jucariilacopii@yahoo.com.
Alinut.ro este un magazin online. Pentru a putea sa ne indeplinim acest scop, intram in contact cu vizitatorii nostri care doresc, la initiativa lor, sa realizeze comenzi. Ulterior prelucram datele in vederea livrarii comenzilor inregistrate pe site. De asemenea, realizam campanii de marketing / promovare pentru atragerea de cumparatori pentru diverse produse si alte operatiuni de prelucrare de date personale pe care le explicam mai jos.

Documentul de mai jos este, deci, foarte important, pentru ca el explica de ce avem nevoie de anumite date cu caracter personal pentru a putea furniza anumite servicii. Te rugam sa il citesti cu atentie, pentru ca ne-am straduit sa explicam aici o serie de principii si concepte utile atat in interactiunea cu siteul nostru, cat si in interactiunea cu mediul online, in general.

Iti vom povesti mai jos, de asemenea, ce drepturi ai in legatura cu datele personale pe care ti le prelucram, precum si ce actiuni poti intreprinde pentru a intelege si controla mai bine volumul de date personale care iti este prelucrat in mediul online.

Ce sunt datele cu caracter personal?

Potrivit GDPR, ,,date cu caracter personal" inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (,,persoana vizata"). O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Nu exista o lista a datelor cu caracter personal, iar GDPR nu impune statelor sa realizeze o astfel de lista, pentru simplul motiv ca o data poate deveni intr-un anumit context data cu caracter personal, iar in alt context sa fie pur si simplu o informatie fara valoare de data cu caracter personal.

Datele personale vizeaza informatii privind persoanele fizice, nu persoane juridice. Distinctia e importanta pentru ca, spre exemplu, numarul de inregistrare de la Registrul Comertului, Codul fiscal ori alte elemente de identificare ale unor companii nu sunt date cu caracter personal. Mai mult, atunci cand o adresa de e-mail ori un numar de telefon vizeaza in mod clar o persoana juridica (ex. e-mailurile de tip office@ sau telefoanele de la un call-center public al unei companii), atunci nu vorbim despre date cu caracter personal.
Nu conteaza daca prelucrarea acestor date personale se face prin intermediul unui sistem automat ori prin intermediul unui sistem neautomatizat (ex. prelucrare manuala), daca aceasta face parte dintr-un sistem structurat de evidenta a datelor. Singurul lucru important e ca vorbim despre o prelucrare a unui astfel de tip de date.

Mai multe informatii pentru intelegerea a ce sunt datele cu caracter personal se pot obtine citind Opinia nr. 4 din 2007 privind conceptul de date cu caracter personal, emis de Grupul de Lucru Articol 29.

Simplificand definitia de mai sus, am putea concluziona ca datele personale inseamna date care se refera la o persoana in viata care poate fi identificata folosind aceste date sau pornind de la aceste date si folosind informatii suplimentare care sunt sau pot intra in posesia operatorului de date.

Date furnizate de tine, in mod direct

Alinut.ro utilizeaza formulare prin care iti poti face cont, poti comanda, poti lasa review-uri ori te poti inregistra la newsletterele informative Alinut.ro. Aceste formulare includ campuri precum numele, adresa de e-mail, numarul de telefon mobil, parola de acces, detalii privitoare la adresa de livrare a unor produse, detaliile de facturare, etc.



Folosim aceste date pentru a-ti permite accesul in site si pentru a putea livra produsele si serviciile pe care ai ales sa le primesti (produsul comandat, newslettere etc.). Baza legala pentru aceasta prelucrare este intrarea si executarea unui contract la care esti parte (ori de cate ori realizezi operatiunile de mai sus, esti de acord cu termenii si conditiile de furnizare a acelor servicii) sau consimtamantul tau, daca vorbim despre efectuarea de comunicari comerciale catre tine, fara sa fie vorba despre produse si servicii similare pe care le-ai achizitionat deja de la noi, unde suntem indreptatiti sa iti trimitem comunicari comerciale (dar vom continua, in permanenta, sa-ti oferim posibilitatea de a te dezabona de la acel gen de comunicari).



Ar putea fi necesar uneori sa solicitam, de asemenea, informatii fiscale suplimentare, in cazul in care suntem obligati prin lege sa depunem declaratii fiscale in legatura cu produsele si serviciile comandate de tine. In acel caz, ne vom referi la adresa ta (necesara pentru a fi trecuta pe factura fiscala), dar si alte date fiscale pe care legea ne obliga sa le colectam si prelucram in legatura cu tranzactia in cauza. In aceasta situatie, temeiul legal pentru prelucrare va fi reprezentat de obligatia de a ne conforma cu prevederile din legislatie.



Nu iti folosim datele pentru a trimite comunicari de marketing decat daca optezi in mod explicit pentru o astfel de comunicare. Chiar si in astfel de cazuri, te asiguram ca ai o optiune usor de folosit pentru a te dezabona (retragere consimtamantul) in orice moment, fie in comunicarea insasi, fie contactand-ne prin email sau telefon.



Alinut.ro ofera, de asemenea, posibilitatea de a ne trimite un mesaj. Datele pe care le trimiti in urma folosirii acestei optiuni de contactare sunt prelucrate in baza interesului nostru legitim de a raspunde solicitarii tale si / sau de a pastra o evidenta a reclamatiei tale, a solicitarii de consultanta si a altora similare. Aceste date sunt stocate timp de 5 ani.

Utilizarea siteului Alinut.ro

Alinut.ro colecteaza in mod automat anumite informatii, pe care le stocheaza in rapoartele sale de trafic. Informatiile despre care vorbim pot include IP-ul dispozitivului de pe care ne vizitezi, regiunea sau localizarea generala de unde accesezi siteul, precum si tipul de browser, sistem de operare ori de dispozitiv de pe care ne accesezi. In plus, colecteaza si un istoric al paginilor pe care le accesezi.



Utilizam aceasta informatie in temeiul interesului nostru legitim de a observa in ce masura paginile siteului corespund nevoilor de afisare ale dispozitivului tau particular, pentru a diagnostica eventuale probleme pe care le au serverele noastre atunci cand livreaza pagini catre anumite tipuri de dispozitive, pentru a analiza tendinte, a observa modul in care utilizatorii pot naviga mai bine in paginile noastre.



De asemenea, colectam informatii demografice statistice care ne ajuta sa identificam preferintele vizitatorilor Alinut.ro. Alinut.ro foloseste, de asemenea, cookie-uri, despre care puteti citi in sectiunea de mai jos.

Cookieuri si alte tehnologii similare

La inceputurile internetului, siteurile nu aveau memorie. Asa se face ca, in primele variante de siteuri, nu era posibila autentificarea vizitatorilor si nici utilizarea unor ajutoare precum cosurile de cumparaturi, in cazul magazinelor online sau a altor mecanisme care ajuta utilizatorul si siteul sa se recunoasca si la alte vizite.



Cookie-urile au fost inventate tocmai pentru a remedia aceasta problema. Ele sunt mici fisiere text, plasate pe terminalul unui vizitator, care joaca rolul de memorie a siteului. Ori de cate ori omul in cauza acceseaza un anumit site, acesta poate scrie sau citi in cookie-ul pe care l-a plasat pe terminal tot felul de informatii pe care vizitatorul le-a transmis, deja, catre website, direct sau indirect. Ulterior, de aici s-au dezvoltat si alte tehnologii care vizeaza acelasi tip de scop. Am incercat sa descriem fiecare astfel de tehnologie mai jos.



Cookie-urile sunt fisiere text mici plasate pe computer sau pe dispozitive mobile cand accesati site-uri web. Cookie-urile "directe" sunt stabilite de domeniile pe care le vizitati in acel moment (ex. Alinut.ro). Cookie-urile "terte" sunt stabilite de alte domenii decat cele ale site-urilor pe care le vizitati (ex. alte domenii decat Alinut.ro).



Codul de publicitate mobila este un identificator unic (ID) stabilit de sistemul de operare al dispozitivului dvs. mobil. Acest ID ajuta aplicatiile pe care le instalati pe dispozitiv si care pot contine reclame sa va recunoasca. Majoritatea dispozitivelor permit aplicatiilor sa acceseze in mod prestabilit ID-ul de publicitate mobil. Cu toate acestea, puteti modifica setarile dispozitivului pentru a impiedica dispozitivul sa partajeze acest cod cu diverse aplicatii. Verificati sectiunea "Ajutor" pentru sistemele de operare pentru a afla mai multe despre gestionarea ID-urilor de publicitate mobila. Pe Android, Publicitate inseamna ID-ul de publicitate Android, pe dispozitive iOS inseamna ID-ul pentru agentul de publicitate (IDFA).

Cele mai multe cookie-uri pot fi incluse intr-una dintre categoriile de mai jos:

(a) Strict Necesare: aceste cookie-uri sunt esentiale in furnizarea serviciilor solicitate de catre tine. Fara ele, websiteul nu poate functiona ori livra serviciile furnizate (autentificare, cos de cumparaturi etc).

(b) Performanta: aceste cookie-uri colecteaza informatii despre modul in care vizitatorii utilizeaza un site web, cum ar fi paginile cele mai populare, ce metoda de conectare intre pagini este cea mai eficienta si daca utilizatorii intampina mesaje de eroare de pe paginile web. Aceste cookie-uri ne permit sa oferim o experienta de inalta calitate vizitatorilor nostri, precum si sa masuram audienta paginilor Alinut.ro. Informatiile colectate de aceste cookie-uri nu identifica utilizatorii. Acestea sunt concepute pentru a ajuta la imbunatatirea functionarii site-ului nostru.

Acest website utilizeaza Google Analytics, un program de analiza a traficului de internet furnizat de Google, Inc. ("Google"). Google Analytics utilizeaza cookie-uri pentru a ajuta Alinut.ro sa analizeze modul in care utilizatorii utilizeaza site-ul. Informatiile generate de cookie despre utilizarea Alinut.ro (inclusiv adresa dvs. IP) vor fi transmise si stocate de Google.

Google va utiliza aceste informatii in scopul evaluarii utilizarii de catre tine a Alinut.ro, al compilarii rapoartelor privind activitatea site-ului si in furnizarea altor servicii legate de activitatea Alinut.ro. Google poate, de asemenea, sa transmita aceste informatii unor terte parti, in cazul in care acest lucru este cerut prin lege sau in cazul in care aceste terte parti sunt imputerniciti care prelucreaza informatiile in numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date detinute de Google. Puteti refuza utilizarea cookie-urilor prin selectarea setarilor corespunzatoare din browserul dvs. Cu toate acestea, retineti ca, daca faceti acest lucru, este posibil sa nu puteti utiliza intreaga functionalitate a acestui site web.

(c) Functionale: aceste cookie-uri tin minte alegerile pe care le faci, pentru a imbunatati experienta ta.

d) Cookie-urile de directionare si de publicitate: aceste cookie-uri colecteaza informatii despre obiceiurile tale de navigare pentru a face publicitatea relevanta pentru tine si interesele tale. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a limita numarul vizualizari ale unei reclama, precum si pentru a ajuta la masurarea eficacitatii campaniilor publicitare.

Ce drepturi ai, ca utilizator al Alinut.ro?

Regulamentul recunoaste persoanelor vizate o serie de 8 drepturi importante (operatorul este cel obligat sa se asigure de respectarea lor):

1. Dreptul la informare - art. 13 si 14 GDPR. Acesta le permite persoanelor vizate sa stie, chiar de la momentul la care se face colectarea modul in care se vor utiliza acele date, catre cine vor fi ele dezvaluite ori transferate, ce drepturi au persoanele in cauza cu privire la datele prelucrate etc.

2. Dreptul de acces la date - art. 15 GDPR. Iti permite sa obtii, din partea noastra, o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la alte informatii utile.

3. Dreptul la stergerea datelor - art. 17 GDPR. Iti permite sa obtii din partea noastra stergerea datelor cu caracter personal te privesc, fara intarzieri nejustificate. Exista, totusi, si exceptii de la aceasta regula, cum ar fi ideea ca unele date sunt prelucrate pentru a oferi publicului dreptul la informare, ca sunt prelucrate in scopuri statistice ori de arhivare, ca sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori ca le prelucram pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.

4. Dreptul la rectificarea datelor - art. 16 GDPR. Iti permite sa obtii de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc.

5. Dreptul la restrictionarea datelor - art. 18 GDPR. Este un drept cu caracter temporar. In unele situatii, intre momentul in care, spre exemplu, luam decizia de a sterge anumite date (nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii) si stergerea efectiva a datelor, ne trimiti o cerere prin care te opune stergerii, motivand faptul ca ai nevoie de aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. Ca urmare a unei astfel de solicitari, vom "ingheata" datele oprind prelucrarea lor pentru o anumita perioada de timp.

6. Dreptul la portabilitatea datelor - art. 20 GDPR. Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc si pe care le-ai furnizat operatorului (care le prelucreaza in temeiul unui contract ori in temeiul consimtamantului tau, prin mijloace automate) intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra. Cu alte cuvinte, datele personale iti vor fi oferite, intr-un format structurat, pentru ca tu sa poti decide ca le descarci sau, dimpotriva, ca le trimiti unui alt operator..

7. Dreptul la opozitie - art. 21 GDPR. Ai dreptul de a se opune, spre exemplu, prelucrarii datelor tale personale, atunci cand acestea sunt prelucrate in scop de marketing direct. Ca sa fie mai clar modul in care iti poti exercita acest drept, trebuie mentionat, spre exemplu, ca in toate newsletterele care provin de la Alinut.ro (indiferent ca vorbim despre newsletttere care ofera doar informare sau newslettere care promoveaza servicii sau produse Alinut.ro) vei avea intotdeauna posibilitatea sa te dezabonezi. Oferim aceasta posibilitate in absolut toate situatiile, indiferent ca legea ne obliga sau nu la aceasta (nu toate mailurile de la noi sunt considerate a fi marketing direct), pentru ca ni se pare important ca interactiunea ta cu Alinut.ro sa existe doar cata vreme ti-o doresti.

8. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Alinut.ro nu realizeaza astfel de profilari care sa fie urmate de decizii automatizate cu efect juridic sau similar semnificativ pentru persoana vizata. La momentul la care vom realiza astfel de profilari, te vom anunta si vom modifica prezenta nota de informare.

9. Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod posta/l 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro